Akevit-iskake

Bunn:
4 stk Eggehviter
150 gr Sukker
150 gr Hasselnøtter/mandler

Iskrem:
5 stk Eggeplommer
100 gr Sukker
1,5 dl Akevitt
6 dl Kremfløte
5 pl Gelatin
2 stk Doble Dajmsjokolader

Bunn:
Pisk eggehvitten stiv. Tilsett hakkede mandler/hasselnøtter og sukker.
Ta bakepapir og lag to sirkler på samme størrelsen som en rund springform ( 26 cm). Klipp ut disse, og smør dem med formfett. Legg bakepapirsirklene på en plate, og fordel massen på disse.
Bunnen stekes i ovnen på 150 grader, ca 1 time. Avkjøles.

Iskrem:
Pisk eggedosis av egg og sukker. Legg gelatinen i kaldt vann i 5 min. Slå av det resterende vannet.
Varm opp akevitten i en kjele. NB!, må ikke koke! Tilsett gelatinen, og avkjøl litt. Akevitt m/gelatin røres forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett hakkede Dajm, og vend inn stivpisket kremfløte.

TIPS:
Pynt gjerne kaken med sitronmelisse. Dette er en kake som tåler godt å stå noen dager. Kaken oppbevares i kjøleskap men bør serveres romtemperert.