Festfin kake med akevittfromasj

Kake:
250 gr Grovhakkede mandler
150 gr Sukker
4 stk Eggehviter
1/4 ts Salt
225 gr Stenfrie svisker
1 dl Akevitt
1/2 dl Vann
3 ss Farin

Akevitt fromasj:
1 dl Akevitt, sviskemarinade
4 stk Eggeplommer
3 ss Farin
3 dl Kremfløte
5 pl Gelatin

Stivpisk eggehvite og salt. Tilsett mandler og farin.
Kaken stekes i rund springform, ved 160 °C, i ca 35 min. Avkjøles.

Legg svisker i marinade av akevitt, vann og sukker. La det stå i romtemperatur natten over. Sil marinaden av sviskene.
Mos sviskene sammen med litt marinade i hurtigmikseren, og bre massen over kakebunnen.

Fromasj:
Pisk eggeplommer og farin. Stivpisk kremfløten.
Legg gelantinen i kaldt vann i 5 min.

Varm opp sviskemarinaden i en kjele. NB må ikke koke., tilsett gelantinen, avkjøles noe. Helles forsiktig i eggedosisen, rør hele tiden. Vend inn kremen, og bre fromasjen over kaken. La kaken stå kaldt noen timer.

TIPS:
Pynt gjerne kaken med krem, bær og eventuelt sjokolade. Ønsker du en kake uten alkohol, kan du gjerne lage marinaden uten akevitt.