Festkake med svisker i akevitt

6 egg
225 g melis
100 g malte valnøttkjerner
50 g HOFF Potetmel
50 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
1 1/2 dl akevitt, gjerne Gammel Opland
1 dl vann
3 ss sukker
250 g svisker
1/2 l kremfløte
1 pl kokesjokolade
3 ss sterk kaffe

Pisk egg og melis til eggedosis. Bland potetmel, hvetemel og bakepulver. Siktes og vendes inn i eggedosisen. Bland til slutt inn malte valnøttkjerner. Røren helles i randform (ca 27 cm). Stekes ved 150°C nederst i ovnen i ca 25-30 min.

Fyll:
Sviskene legges i bløt ett døgn i akevitt, vann og sukker. Visp fløten stiv. Ta av ca halvparten til pynt. Løs sjokoladen opp i kokende kaffe. Bland den i kremen. Del kaken i 3 lag og dynk med marinaden av sviskene. Fyll sjokoladekrem mellom lagene. Dekk kaken med krem. Legg sviskene på toppen av kaken og pynt med resten av kremen. Pynt gjerne med litt kokesjokolade også.br>

Anbefalt akevitt: Simers Osloakevitt