Multe/akevittfromasj m/dessertsaus

Fromasjen
3 stk eggeplommer
75 gr melis
1 dl vann
8 pl gelantin
1 dl akevitt
124 gr multe
60 gr sukker
4 dl kremfløte

Dessertsausen
150 gr multer
2,5 dl vann
0,5 dl akevitt
0,5 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker
1 ts potetmel

Fromasjen

  • Pisk eggplommer og sukker.
  • Legg gelantinen i kaldt vann.
  • Bland multer, sukker, akevitt i en kjele kok det opp. Dra kjelen av platen og tilsett den oppløste gelantinen
  • Avkjøl blandingen litt, rør den forsiktig inn i eggedosisen.
  • Bland inn stivpisket krem.
  • Sett den kaldt i noen timer.

 

Dessertsausen

  • Bland multer, akevitt, sukker, vaniljesukker og 1,5 dl vann i en kjele. La det koke i noen minutter.
  • Tilsett potetmelet og la suppen få et oppkok.