Sagokrem

4-6 porsjoner
5 dl melk
1/2 ts salt
0,5 dl HOFF sagogryn
3 ss sukker
1 vaniljestang
Skall av 1/2 sitron

5 dl krem.øte
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ss sukker
3 ss sukker
Om ønskelig:
2 ss akevitt, f eks Gilde Maquavit

Rød saus:
200 g frosne bær
2,5 dl husholdningssaft
3,5 dl vann
20 g HOFF Potetmel
1/2 ss sitronsaft
1 kanelstang
1 ss sukker

Del vaniljestangen i to. Bland melk, sukker og vaniljestang i en kjele og kok opp. Dryss over sagogryn. La det småkoke i ca 10 min. Rør av og til i blandingen. Til slutt tilsettes sitron og salt.
Avkjøles til dagen etter.

Pisk kremfløten med vaniljesukker og sukker. Rør inn “sagogrøten” og
smak til med sukker. Tilsett akevitten til slutt. Pynt sagokremen med hakkede mandler.

Rød saus:
Kok opp frosne bær, sukker, saft, sitronsaft, kanelstang, sukker og halvparten av vannet. Rør potetmelet ut i resterende vann og bland det i sausen under stadig omrøring. Kok opp! (NB ! Ikke la sausen stå og koke, da blir den seig og grå.)

Anbefalt akevitt:
Gilde Maquavit