Olivenbrød

1 brød
50 gr Tørrgjær
5 dl Vann
1 dl Olivenolje
60 gr Potetmospulver
Ca. 7 dl Hvetemel

Topping
0,3 dl Olivenolje
2 ts Havsalt
2 ts Rosmarin

Bruk en 24 cm rund springform eller en liten langpanne. Bland potetmospulver og 2 dl av vannet, og la det svelle i 1 min. Bland de tørre ingrediensene. Ttilsett oljen og temperert vann, (ca 40 grader)
Tilsett potetmos blandingen. Deigen eltes ca 5 min i kjøkkenmaskinen. Deigen settes på en lun plass, og heves ca 20 min. Brødet bakes ut i den smurte formen.

Topping:
Prikk deigen med en kniv, hell på olivenolje. Strø over havsalt og rosmarin. Stekes ved 200 grader, i ca 30 min.

TIPS
Dette brødet passer godt til salater, vegetarretter og gryteretter. Spesielt smakfullt til lam.