Gratinert potetform à-la HOFF

8-10 porsjoner
100 g bacon
500 g kjøttdeig
2 ss tomatpurè
4 stk sjalottløk
1 boks hermetiske knuste tomater
2 ts salt
1,5 ts pepper
2 ts oregano
1 ts timian
2 ts rødt paprikapulver
3 ss olivenolje
1 pose fryste fløtegratinerte poteter
Gratineringsost

Smør en ildfast form. Ta ut de fryste fløtegratinerte potetene og fyll bunnen av formen. La potetene tine mens resten av retten tilberedes.
Fres baconet i panna og stek kjøttdeigen. Ha olivenoljen i en kjele, og fres hvitløk, løk og tomatpurè. Tilsett knuste, hermetiske tomater. Bland så stekt bacon og kjøttdeig sammen med resten. Hell kjøttsausen over de fløtegratinerte potetene. Dryss ost på toppen.
Stekes i stekeovn ved 220°C i ca. 20 min.

Hvis du foretrekkerpotetmos:
Kjøttsausen legges i bunnen av en ildfast form. Dekk så til med potetmos (gjerne potetmos fra pose).
Stekes i stekeovn ved 220°C til potetmosen har fått en gylden farge.

Serveres med en frisk salat.