Herlig høstmåltid - lammecarré med Rösti Rustique

Ca. 1 kg lammecarré
2-3 fedd hvitløk
Dijonsennep
Rosmarin, oregano, timian, persille - etter egen smak
1 pose HOFF Matglede Rösti Rustique

Tilbehør:
Squash
Ruccola-salat
Hvitvinssaus

Pensle kjøttet med dijonsennep, og gni det inn med urter og hvitløk etter smak. Rosmarin, oregano, persille og timian passer godt til lammecarré.
Ca. en kilo kjøtt brunes raskt i varm stekepanne m/ litt olje, smør og hvitløk. Ta vare på oljeblandingen til bruk i sausen.
La kjøttet hvile i ca. 15 minutt, og sett det så inn i ferdig oppvarmet stekeovn. Kjøttet stekes ved ca. 160 grader. Bruk steketermometer for å ha kontroll på kjernetemperaturen. Husk å ta ut kjøttet en stund før det når ønsket temperatur, da det vil ettersteke noe etter man har tatt det ut av ovnen.
Rosa kjøtt. Kjernetemp. 62 gr.: ca. 30 minutter steketid
Medium stekt: Kjernetemp. 71 gr.: ca. 35 minutter steketid
Gjennomstekt: Kjernetemp. 76 gr. ca. 40 minutter steketid

La kjøttet hvile et kvarters tid, før det skjæres opp i passende biter.

Stek Rösti Rustique etter anvisning på pakken.

Anrettes med noen skiver squash, som man steker lett i en stekepanne med litt olje, samt noen ruccola-blader.

Hvitvinssaus:
Lag sjy på olje-/smørblandingen som ble benyttet til stekingen, ca. en kvart flaske hvitvin, litt ekstra olje, hvitvinseddik, saften fra en halv sitron og finhakket løk. Kok til sjyen tykner litt, og sil av.