Matsvinn
Det totale matsvinnet i Norge er estimeres til 450 000 tonn i året, noe som tilsvarer ca. 83 kg pr. innbygger. Svinn fra matindustrien står for ca. 86 000 tonn. FN og Norges mål er å halvere matsvinnet innen 2030. (Matvett.no)
HOFF har et ansvar, som potetforedler og matprodusent, å ta hensyn tikl matsvinn. Fra produksjon av råvare, til konsum hos forbruker.
Mål
Redusere matsvinn i produksjonen og bidra til redusert matsvinn hos forbruker.
Tiltak
- HOFF signerte i 2017 tilslutningsavtale til bransjeavtale om redusert matsvinn med Klima- og miljødepartementet. Avtalen skal sikre en halvering av matsvinnet i Norge innen 2030.
- Gjennom innovasjonsprosesser jobbes vi med reduksjon av matsvinn, fra produksjonsprosess til forbruker.
- De fleste av våre produkter bruker holdbarhetsmerkingen; «Best før, ofte god etter».
- Systematisk arbeid med forlengelse av holdbarhet på produktene.
- Donasjon og salg i alternative kanaler.
- Investeringer i ny produksjonsteknologi for mindre svinn i produksjonsprosessen.