Miljø
Klimagasser fra verdens matproduksjon utgjør ca.30 %*. Norges klimamål for 2030 er reduksjon av klimagassutslippet med 50-55 %, som også er i henhold til EUs klimamål og Parisavtalen**. (*Fremtiden i våre hender, **Regjeringen.no)
Som produksjonsbedrift, har HOFF et ansvar for å begrense eget forbruk. Endringer i omgivelsene utgjør en risiko for selskapet, da det har direkte effekt på råvarene og innsatsfaktorene vi benytter.
Mål
- Optimalisere energiforbruk.
- Bruk av fornybar energi på alle anlegg.
- Økt sorteringsgrad på alt avfall.
- Redusere CO2
utslipp. - Optimalisere vannforbruk.
Tiltak
- Etablerer klimaregnskap basert på GHG-standarden. Identifisere utslipp og avdekke forbedringspotensialet (se under for utregning av
scope 1 og 2). - Systematisk arbeid med ENØK-tiltak og energiledelse for å benytte ressursene mer effektivt.
- Følger konsesjonsgrenser fra Miljødirektoratet
for utslipp til vann (kvalitetsgrenser) og luft (støy
og lukt). - Krav til potetleverandører om bruk av klimakalkulator for potetproduksjon fra høsten 2025
(utviklet av Landbrukets klimaselskap). Gi oversikt over klimautslipp relatert til produksjonen av
råvarene.