Du trenger

10-12 vaffelplater

100 g smør
3 egg
4 dl melk
1,5 dl appelsinjuice
3 toppede ss HOFF Potetmel
1/2 ts salt
300 g siktet spelt
75 g lettkokte havregryn
ekstra smør til jernet

Frokostvafler med spelt- og potetmel

SLIK GJØR DU

Oppskriften som gjør frokosten til dagens høydepunkt for både store og små.

– Ja, frokostvafler er et godt alternativ til brødskiva. Med speltmel og havregryn i røra er dette supert å starte dagen med, sier matblogger Anita Stokke Blomvik. Hun står bak den populære matbloggen kvardagsmat.no, og på oppdrag fra Hoff Potetmel har hun mikset sammen en herlig vaffelrøreoppskrift, som hun fint kan putte i kategorien «litt sunnere vafler»
– Siden de hverken inneholder sukker eller rent hvitt mel kan vi kategoriserer disse vaflene som litt sunnere, sier hun.

1. Smelt smøret og bland i melk og appelsinjuice.

2. Ha alt det tørre i en bolle og bland sammen.

3. Spe med det våte, rør godt mellom hver gang til du har en røre uten klumper.

4. Visp eggene lett sammen i en annen bolle, og rør de så inn i vaffelrøra.

5. La vaffelrøra svelle i 15-20 min.

6. Smør jernet godt med smør, og stek platene gylne.

7. Avkjøl på rist og server med godt pålegg.

SLIK GJØR DU

Oppskriften som gjør frokosten til dagens høydepunkt for både store og små.

– Ja, frokostvafler er et godt alternativ til brødskiva. Med speltmel og havregryn i røra er dette supert å starte dagen med, sier matblogger Anita Stokke Blomvik. Hun står bak den populære matbloggen kvardagsmat.no, og på oppdrag fra Hoff Potetmel har hun mikset sammen en herlig vaffelrøreoppskrift, som hun fint kan putte i kategorien «litt sunnere vafler»
– Siden de hverken inneholder sukker eller rent hvitt mel kan vi kategoriserer disse vaflene som litt sunnere, sier hun.

1. Smelt smøret og bland i melk og appelsinjuice.

2. Ha alt det tørre i en bolle og bland sammen.

3. Spe med det våte, rør godt mellom hver gang til du har en røre uten klumper.

4. Visp eggene lett sammen i en annen bolle, og rør de så inn i vaffelrøra.

5. La vaffelrøra svelle i 15-20 min.

6. Smør jernet godt med smør, og stek platene gylne.

7. Avkjøl på rist og server med godt pålegg.