Du trenger

4 porsjoner

1 ss smør til steking
1 stk purreløk
300 g sopp (kantarell)
1 ss provencekrydder
1 ts pepper
1,5 dl hvitvin (evt 2 ss eplesidereddik)
6 stk mellomstore poteter
1 stk sellerirot
1 l grønnsaksbuljong
1 dl matfløte
2 ss HOFF Potetmel
2 ss vann
4 ss rømme eller crème fraiche
Byggryn eller ris til servering
Finhakket persille

Vegetarisk høstgryte

SLIK GJØR DU

Potetmel er hemmeligheten bak den tykke og fyldige konsistensen i denne smakfulle og vegetariske høstgryta fra matblogger Hanna Fjeldheim Dale.

1. Finhakk purreløk og rens soppen. Stek purre og sopp i smør og krydder i bunnen av en gryte.

2. Tilsett hvitvin (eller eddik) og la den trekke inn.

3. Skrell poteter og sellerirot og del i små terninger. Ha grønnsaksterningene i gryta og tilsett grønnsaksbuljong.

4. La gryta koke i 15-20 minutter, til grønnsakene er møre og det meste av vannet har kokt inn.

5. Rist potetmelet sammen med vann til en jevning, f. eks i et lite syltetøyglass med tett lokk. Tilsett fløten og potetmeljevningen, og rør til du har en kremet konsistens. Juster eventuelt med mer potetmeljevning hvis du synes gryta er for flytende.

6. Rør inn rømme/crème fraiche, smak til med krydder og server gryta med ønsket tilbehør.

SLIK GJØR DU

Potetmel er hemmeligheten bak den tykke og fyldige konsistensen i denne smakfulle og vegetariske høstgryta fra matblogger Hanna Fjeldheim Dale.

1. Finhakk purreløk og rens soppen. Stek purre og sopp i smør og krydder i bunnen av en gryte.

2. Tilsett hvitvin (eller eddik) og la den trekke inn.

3. Skrell poteter og sellerirot og del i små terninger. Ha grønnsaksterningene i gryta og tilsett grønnsaksbuljong.

4. La gryta koke i 15-20 minutter, til grønnsakene er møre og det meste av vannet har kokt inn.

5. Rist potetmelet sammen med vann til en jevning, f. eks i et lite syltetøyglass med tett lokk. Tilsett fløten og potetmeljevningen, og rør til du har en kremet konsistens. Juster eventuelt med mer potetmeljevning hvis du synes gryta er for flytende.

6. Rør inn rømme/crème fraiche, smak til med krydder og server gryta med ønsket tilbehør.